Джаро щял да става археолог 20.04 | 17:32

Актьорът Михаил Билалов се готвил за науката

От Надежда Стоянова

Популярният актьор Михаил Билалов, който изпълни култовата роля на гангстера Джаро в "Под прикритие", щял да става археолог. Макар че е роден в семейство на актьори и израснал зад кулисите на един театър, баща му настоявал да се захване със съвсем различно нещо.

"Баща ми искаше да бъда археолог, така че аз до 22-рата си годишнина учих за това. Някак си в последния момент се явих във ВИТИЗ, защото ми казаха, че е голяма веселба. Бях един от първите по успех и така се зарибих", разказа Билалов пред Мартин Карбовски.

Като дете обичал да излиза заедно с актьорите след представления в театъра и да се покланя на публиката. После започнал да се явява на рецитаторски конкурси, където били първите му публични изяви.

За персонажа на Джаро казва, че е много хубаво това, че се е превърнал в емблематичен. Според него винаги било много приятно да се играе лошият герои, защото така човек имал възможност да се преобрази в някой, който никога не е бил.

"Интересно е защо на север и на юг хората гледат различно на лошия герой. В англосаксонските страни искат възмездие, докато в южните народи – Италия, България..., няма такова нещо. Съществени морални неща започват да изчезват. В края на сериала, слава Богу, се появи някаква човешка нотка, защото в края на краищата и престъпникът е човек и той има деца", допълни още Билалов.

Водещи

Най-четени