Джерард Бътлър спасява президента 23.01 | 12:42

Заплахите срещу американския държавен глава са новата модерна тема в Холивуд

От Александър Бакалов

Холивуд принципно обича да реализира всяка успешна идея в поне два филма. През изминалата година се нагледахме на приказки за Снежанка, а тази очевидно се очертава да стоим на ръба на седалките в киното и да се притесняваме за живота на американския президент.

Зрителите от САЩ принципно обичат да гледат филми за държавните си глави и опитите за покушение срещу тях, но тази тематика сякаш беше занемарена в последните 5 години, след като през 2008-ма Точен прицел се провали гръмко в боксофиса.

Сега двама режисьори се канят да изправят президента на мушка – Антоан Фукуа с "Olympus Has Fallen" и Роланд Емерих с "White House Down".

Трейлърът за първия от двата дебютира днес на сайта на Apple и можете да го видите по-долу. Видно е, че Фукуа е решил да играе на едро и вместо да се занимава със самотни снайперисти и конспиративни планове, директно взривява Белия дом.

Отвлеченият президент (Арън Екхарт) ще бъде спасяван от коравия си охранител (Джерард Бътлър), с помощта на говорителя на Белия дом (Морган Фриймън).

Ако сте склонни да преглътнете патриотичните клишета заради потенциално добрите актьорски изпълнения, филмът ще бъде по българските екрани под заглавие "Олимп е повален".

Най-четени