Джими Хендрикс е жив... 18.06 | 11:55

В новата лента "All By My Side"

От Ивайло Коралски

В момента текат снимките на биографичния филм за рок легендата Джими Хендрикс и съвсем очаквано бяха разпространени първите кадри с актьора Андре Бенджамин, поел тежкото бреме да представи на голям екран една толкова енигматична и противоречива музикална личност.

Трябва да признаем, че гримьорите на "All By My Side" са свършили чудесна работа, защото Андре Бенджамин не просто е "одрал кожата" на именития китарен гений, той е Джими Хендрикс.

Действието на лентата ще се развива в периода от кариерата на Хендрикс, когато записва в Лондон своя дебютен албум "Are You Experienced". Биографичната  драма ще се съсредоточи най-вече върху живота на избрания за най-велик китарист за всички времена от Rolling Stone, преди да се превърне в международен музикален феномен.

Що се отнася до Андре Бенджамин, то повечето от вас може би го познават като едната половина на рап дуото Outkast.

Изпълнителят обаче не е дебютант на големия екран. Познаваме го от изявите му в ленти като "Револвер" на Гай Ричи, "Четирима Братя" и др.  

Режисьор и сценарист на "All By My Side" е Джон Ридли, чието име сме срещали в надписите на алтернативни ленти с култов статут като "Трима Крале" и "Обратен завой".

Премиерата на биографичната продукция е насрочена за 2013 година.

Водещи

Най-четени