Джими Хендрикс е най-великият китарист 18.07 | 14:26

На второ място в класацията на Rolling Stone остава Ерик Клептън

От Олга Андреева

Новата класация на най-великите китаристи на всички времена на известното музикално списание Rolling Stone е оглавена от Джими Хендрикс.

Американският китарист успя да изпревари Ерик Клептън, Джими Пейдж, Кийт Ричардс и Джеф Бек, които оформят челната петица в класацията, посочва Contactmusic.com. 

Легендарният музикант от The Who Пийт Таунсенд казва за Хендрикс: "Съжалявам за хората, които трябва да съдят за Джими само по записите му и филмите с него, защото на живо той беше толкова уникален. Имаше силата, която те караше да изтрезнееш, ако си надрусан.

Той беше свенлив, и мил, и добър, беше сдухан и несигурен... Имаше и нещо тъжно обаче да го гледаш. Към края на живота си изглеждаше сякаш се забавлява, но може би малко прекалено. Случва се на много хора, но беше тъжно да видиш, че се случва и на него."

Таунсенд признава още, че се е отказал да става най-великият китарист, след като е видял Хендрикс на сцената: "Не изпитвах никаква завист, защото дори не съм си и помислял, че мога да се доближа до неговото ниво."

А ето и топ 10 на най-добрите китаристи:

  1. Джими Хендрикс

  2. Ерик Клептън

  3. Джими Пейдж

  4. Кийт Ричардс

  5. Джеф Бек

  6. Би Би Кинг

  7. Чък Бери

  8. Еди ван Хален

  9. Дуейн Алмън

  10. Пийт Таунсенд

Водещи

Най-четени