Джоли ще изиграе майка си 20.05 | 08:35

Анджелина и Брат Пит ще снимат филм за майката на прочутата актриса

От Кремена Бедерева

Анджелина Джоли ще играе собствената си майка в биографичния филм, посветен на покойната актриса Марчелин Бертран, която почина от рак през 2007 година.

Наградената с Оскар актриса миналата седмица разкри, че се е подложила доброволно на двойна мастектомия (оперативно отстраняване на гърдите), съобщава британското издание Daily Мail.

Джоли ще играе във филм, продуциран от компанията Plan B, която актрисата създаде заедно с брачния си партньор Брад Пит.

Подобно на дъщеря си, Марчелин също се беше посветила на хуманитарни каузи, включително и за подпомагане на жените афганистански бежанци и стартирането на компанията Give Love Give Life (Дайте любов, дайте живот), организация, която помага в борбата с рак при жените.

Смъртта на Марчелин от рак на яйчниците на 56-годишна възраст се превърна в огромна загуба за Джоли, която има много общо с майка си.

Само няколко години по-късно обаче тези прилики придобиха още по-зловещ тон, след като Анджелина откри, че е наследила от майка си гена BRCA1, който увеличава значително опасността от това да се разболее от рак.

Най-четени