Джони Деп ще издава книги 16.10 | 10:49

Подразделението Infinitum Nihil ще издава книги, които иначе не биха видели бял свят

От Олга Андреева

Звездата от "Карибски пирати" Джони Деп ще добави нов ресор към бизнеса си – издаването на книги. Той ще се обедини с издателския гигант HarperCollins, за да създаде негово издателско подразделение, съобщи USA Today.

Infinitum Nihil (в превод "нищо не е вечно") си поставя амбициозната цел да публикува автентични, смели и фантастични текстове.

"Ще дадем най-доброто от себе си, за да публикуваме текстове, на които си заслужава хората да отделят време и внимание. Текстове, които иначе никога не биха прескочили бариерата", заявява актьорът в официално изявление.

Един от първите проекти, които ще бъдат издадени от Infinitum Nihil, ще бъде книгата "Неразкритите истории на Боб Дилън" на историка Дъглас Бринкли. Очаква се да бъде на книжния пазар през 2015 г.

"Боб беше много мил и вежлив с нас. Неговата музика ни е вдъхновявала силно и двамата, още от тийнейджърските ни години", заяви Дъглас, цитиран от Film-News.co.uk.

Двамата с Деп си сътрудничат още и по книгата за американския бард Уди Гътри, която трябва да излезе през 2013 г.

Извън издателския бизнес Деп има и продуцентска компания от 2004 г. - пак със същото име - Infinitum Nihil. Първият филм, продуциран от компанията, е "The Rum Diary” (2011 г.), където Джони е и главно действащо лице. С Ванеса Паради, докато все още бяха заедно, се занимаваха и с производство на вино, а заедно с Шон Пен, Джон Малкович и Мик Хъкнъл държаха френски ресторант.

Водещи

Най-четени