Джъстин Бийбър продължава да пропада мощно 30.01 | 20:05

Тийн идолът е обвинен в нападение срещу шофьор на лимузина в Канада

От Мартина Панайотова

Тийн идолът Джъстин Бийбър е обвинен в нападение срещу шофьор на лимузина в родината си Канада, предадоха световните информационни агенции.

Инцидентът - поредният от проблемите със закона на младия изпълнител, е станал в ранните часове на 30 декември миналата година. Шофьорът на лимузината е качил шестима души от нощен клуб в Торонто, сред които Бийбър.

Според полицейското изявление Джъстин Бийбър нееднократно е ударил шофьора отзад по главата по време на пререкание, възникнало на път към хотела. Водачът е слязъл от лимузината и се е обадил в полицията, но Бийбър се е оттеглил преди пристигането на служителите на реда.

Канадският адвокат на певеца твърди, че клиентът му е невинен. По това обвинение Джъстин Бийбър трябва да се яви в съда на 10 март.

Певецът е обвинен, след като сам се е предал на полицията в Торонто. Бийбър е пристигнал в полицейското управление с черен джип и е бил посрещнат от тълпа от репортери и фенове. Наложило се е служителите на реда да проправят пътя му до управлението.

Сред почитателите, понесли храбро температура от минус 10 градуса по Целзий, е била фенка с послание към тийн идола, гласящо: "Обичам те и ще дойда с теб в затвора", предаде БТА.

През последния месец Джъстин Бийбър има проблеми с властите в САЩ. Срещу него в Маями беше повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние по време на участие в улична гонка с "Ламборгини" под наем. От местната полиция съобщиха, че певецът им е казал, че е употребил алкохол и лекарства по предписание, и е пушил марихуана.

Според съдебните документи Джъстин Бийбър е пледирал невинен по обвинението. Ако бъде осъден, певецът може да получи до шест месеца затвор. Експертите обаче прогнозират, че Бийбър може да получи по-лека присъда, тъй като това е първо провинение.

Тийн идолът, който е обвинен и в шофиране с книжка с изтекъл срок и възпрепятстване на ареста, трябва да се яви в съда в Маями на 14 февруари.

Водещи

Най-четени