Дичо, Део, Лора Караджова и 100 кила срещу "системата" 05.07 | 13:20

Бунтарски текстове, рок жици и фънки парчета в саундтрака към "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела"

От Мартина Панайотова

Бунтарски текстове, рок жици, весел музикантски фънк с инди елементи, дори хип-хоп парче очаквайте в саундтрака на новата българска гангстерска комедия "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела", съобщиха от екипа, реализирал лентата.

Текстовете на повечето парчета съдържат намеци за "системата" и последствията от нея, за бунтарски настроения дух на всеки, който се стреми към промяна и за силата на оптимизма.

Парчетата, които ще чуем, са "Няма да дам" на Дичо, бандата му V.O.XX и Део. Песента се появи в публичното пространство преди година и определено грабна вниманието на фенове и медии.

"Няма да дам", в която става въпрос за мечтите, целите и бунта на младото поколение има и видеоклип с кадри от "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела".

Хип-хоп изпълнителят 100 кила също се разписа с парче за саундтрака на филма. Песента му "Система" отново съдържа бунтарски нотки, което си личи още от самото заглавие. Мелодичните женски вокали на Лора Караджова внасят секси украса към по-хард варианта на хип-хоп речетатива, характерен за изпълнителя на хитовете "O Ye" и "Ланец на врата ми".

Funk Busters са нови лица за българския мейнстрийм. Формацията има дългогодишен опит в областта на продукционната музика.

Nana&The Gang също разбива представите за традиционното, не само заради рок стила, но заради различната концепция. Текстът на "Роден с късмет" е вдъхновен от "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела".

Песента "Broken Born" (в превод – "Счупен/съсипан по рождение") е по идея на Гриша Георгиев, който заедно с Мирослав Иванов и група "Saint Electrics" я аранжира и записва през 2008 година в студио "Ретро". Текстът е на Гергана Нойкова. Аранжиментът на брас секцията в песента "Broken Born" е поверен на Мишо Йосифов.

"Пистолет, куфар и три смърдящи варела" тръгва по кината на 14 септември.

Режисьор, продуцент и сценарист е Георги Костов, а в актьорския състав ще видим Ивайло Захариев, Пламен Великов, Георги Кадурин, Асен Блатечки, Деян Донков, Рая Пеева, Тодор Доцев, Естер Симеони, Владо Въргала, Дичо, Део, музикантите от "Акага", Цветан Николов, Филипа Балдева, Братя Мангасариян и много други.



Водещи

Най-четени