Ето го и оправданието за гафовете в „Под прикритие“ 09.02 | 17:47

Продуцентите твърдят, че представят реалистична картина на живота ни

От Надежда Стоянова

Напоследък гангстерската поредица "Под прикритие" предизвика бурни коментари както за гафовете в последния епизод, така и заради все по-бруталния език. Според създателите на сериала Димитър Гочев и Димитър Митовски винаги ще се намират хора, които да критикуват.

"Миналите сезони основните критики бяха, че псуваме малко и не представяме този ъндърграунд правилно. Този сезон имаше малко по-груби момента и всички възроптаха", коментира Митовски в предаването на Карбовски.

Киноспециалистите са сигурни, че причината за всичко е това, че филмът се излъчва по Националната телевизия. Категорични са, че ако беше в някоя от комерсиалните, едва ли някой щял да обърне внимание.

Що се отнася до преследването между полицията и гангстера Джаро в епизода от миналата седмица, Митовски се измъкна с оправданието, че въпросната случка показала как потърпевшите се оказват обикновените хора. Във въпросната сцена видяхме съмнителния бизнесмен да спира врачанско такси край морето и с него се измъкна от органите на реда.

"Ние търсим реализъм при всички случаи и този филм затова е толкова харесван, защото не спестява нищо. Представя точно този реализъм, който ни заобикаля. В нашата държава ценностната система в тези 25 години преход се изкриви", допълни Митовски.

Неговият колега Гочев пък подчерта, че когато по телевизията гледаме американски ужаси, никой не обръща внимание. В момента, в който българин се докосне до подобна материя обаче, вече има някакъв проблем.

"Може би бавно вървим към своя филм като "Кръстникът", амбициозно заяви Гочев.

Водещи

Най-четени