Ето кой стана любим научнофантастичен герои на публиката 18.12 | 13:37

Елън Рипли от "Пришълецът" е свалена от „трона“

От Беатрис Николoва

Британската публика избра любим научнофантастичен герои, победителят е любимият "Doctor Who” от едноименната култова телевизионна поредица на BBC. Британският сериал "Doctor Who” се излъчва от 1963 г., през годините "Времевият лорд” (така е познат героят) е имал 12 лица, най-новото от които е шотландският актьор Питър Капалди, припомня Daily Express, като се осланя на класацията на Британския филмов институт за любими научнофантастични герои в киното и телевизията

Партньорката на Капалди Дженна Коулман също е много харесвана от почитателите на сериала, но напоследък се чува, че ще я видим за последно в ситкома в предстоящият коледен епизод.

Победителят в класацията е истинска гордост за британците, тъй като "Doctor Who” свали от "трона" вечната любимка на феновете на научнофантастични сериали, американката Елън Рипли от "Пришълецът". Макар "Господарят на времето" да е победил Сигорни Уивър само с 110 гласа, Великобритания празнува успех над Холивуд.

1453147

В класацията на любимите научнофантастични герои в киното и телевизията намират място също Дарт Вейдър от "Междузвездни войни" и Мистър Спок от "Стар Трек". Холивудският актьор Харисън Форд фигурира два пъти в Топ 10 - като Хан Соло в "Междузвездни войни" и като Рик Декард в "Блейд Рънър".

Най-четени