Жени Живкова с поредна „Златна игла“ (СНИМКИ) 27.03 | 16:28

„Агресия“ грабна приза за „Модна къща на годината“

От Пламена Вълчева

На официална церемония бяха връчени наградите "Златна игла" за 2014 година. Академията за мода отпразнува и своята 20-годишнина миналата вечер. Точно преди 20 години е връчена първата "Златна игла” за най-високи постижения в българската мода. Носител на отличието за най-добър дизайнер на годината тогава стана Запрян Маринов, главен дизайнер на модна къща "Егоист”.

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков и жури от 30 журналисти в сферата на модата и лайфстайла избраха победители за 2014 година в пет различни категории. Дизайнерката Евгения Живкова – Жени и модна къща "Агресия” с генерален мениджър Мая Антова-Асенова са новите носители на "Златна игла” в категориите "Дизайнер на годината” и "Модна къща на годината”.

Високо отличие получиха още фотографът Васил Германов в категорията "Моден фотограф”, дизайнерката Антония Йорданова в категория "Най-добър млад дизайнер” и Станислав Атанасов-Слав във възобновената след кратко прекъсване категория "Моден гримьор”.

Наградите на победителите връчиха професор Любомир Стойков, един от основателите на Академията за мода, както и миналогодишните носители на приза в съответните категории. За разлика от други години, различното в тази юбилейна церемония беше това, че журито избра да обяви имената на победителите по време на награждаването.

С ревю наградените дизайнери показаха пред публиката в залата модели от последните си колекции, а спектакълът откри София Борисова – миналогодишната носителка на две "Златни игли” в категориите "Дизайнер на годината” и "Модна къща на годината”. Своя колекция показа и друга носителка на голямата награда – Жана Жекова.

Всички снимки от събитието може да видите в нашата галерия.

Водещи

Най-четени