За Куентин Тарантино и истинското кино 10.04 | 20:44

"Django Unchained" излиза на големия екран в края на годината

От Ивайло Коралски

Продуцентът на новата лента, режисирана от провокативния гений Куентин Тарантино, Майкъл Шамберг, разкрива подробности около идейната кино принадлежност на твореца, дарил ни с шедьоври като "Криминале", "Убий Бил" и "Глутница Кучета".

"Куентин обожава киното. В екипа си има и Робърт Ричардсън, който наскоро спечели третия си "Оскар". Куентин е един от последните режисьори, чиито трейлъри се гледат под лупа – всеки кадър, един по един, и в тях не присъстват никакви компютърни елементи. Всичко си е чисто операторско майсторство", споделя Шамберг.

"Куентин обича филмите, но не обича дигитализирането им (в последните години – бел. ред.). Аз обичам дигиталното, но смятам, че все още има режисьори, които предпочитат да снимат кино, без да имат вземане-даване с компютри. Велики режисьори като Куентин искат предимно да правят филми. Видях достатъчно от "Django Unchained" – начинът, по който Робърт работи с осветлението, начинът, по който Куентин го пресъздава – просто е гениално", хвали проекта продуцентът.

И още: "Едно от важните неща, на които Куентин държеше, беше да се вижда издишваният от героите въздух. Затова се качихме горе в планината, където беше студено. Вероятно след десет години и аз ще поема по пътя на Kodak, но някои хора все още ще снимат истински филми. Всичко в днешно време се разпространява по дигитален път, но аз мисля, че получаваме по-голямо въздействие от определен тип филми, които са заснети на кино лента. Куентин никога няма да снима с дигитална камера."

"Django Unchained" ще разказва история за отмъщение в типичен за Тарантино стил, в която току-що освободил се американски роб на име Джанго (Джейми Фокс) се съюзява с германски ловец на глави (Кристоф Валц). Целта им е да освободят половинката на германеца от зъл притежател на плантация (Леонардо Ди Каприо), в която работи и почти цялото семейство на Джанго.

Кастингът на лентата е минимум божествен, а сред него личат имената на Леонардо Ди Каприо, Самюел Л. Джаксън, Джейми Фокс, Кърт Ръсел, Кристоф Валц, Кери Уошингът, RZA, Дон Джонсън, Саша Барън Коен, Джоузеф Гордън-Левит, Франко Неро, Трийт Уилямс, Лора Кайоет и самият Тарантино.

Премиерата на "Django Unchained" ще бъде на 25 декември 2012 година.

Водещи

Най-четени