Замразиха Принц Хари в огромен хладилник 17.09 | 17:42

Принцът прекара почти едно денонощие при минус 35 градуса

От Мартина Панайотова

По-малкият внук на британската кралица Елизабет Втора принц Хари е прекарал почти едно денонощие в гигантски хладилник при температура минус 35 градуса. Това е част от подготовката на 29-годишния принц за пътешествието му до Южния полюс през зимата, предаде БТА.

Дължината на маршрута, който принц Хари трябва да измине на ски, е над 300 километра. По време на пътуването той ще е придружаван от военни инвалиди на британската армия.

Изпитанието с участието на принц Хари е било извършено в специална хладилна камера в изследователския институт на компанията МИРА (MIRA, Motor Industry Research Association) в гр. Нънитън, графство Уорикшър.

Компанията се занимава с изследвания и тестове в сферата на производството на автомобили и на военна техника. Температурата в камерата спада до минус 35 градуса, а скоростта на въздушния поток, имитиращ вятър, достига 20 м/с.

Заедно с четирима военни инвалиди, служили в Афганистан, принцът е прекарал в хладилната камера 20 часа, правейки през това време изпитание на дрехите, с които ще се отправят за Антарктика. Извършени са били също тренировки за предотвратяване на замръзвания.

Излизайки от камерата и духайки в шепите си, принц Хари се пошегувал: "Нощта беше прохладна." На въпроса кое е било най-трудното от изпитанията, внукът на кралица Елизабет Втора е отговорил: "Да вляза вътре."



Водещи

Най-четени