Звездите, които продължават да трупат богатство дори след смъртта си 12.09 | 13:27

Вижте кои са тези знаменитости

От iNews.bg

Има хора, чиито банкови сметки продължават да се пълнят с пари дори след смъртта им. И това не е никак случайно, защото съвсем закономерно това са хора, които целият свят е познавал и обичал. Известните личности имат бляскав живот, но се оказва, че някои от тях жънат успехи и посмъртно.

Кои са те, защо, как и колко печелят дори и след смъртта си? Този феномен започва да се среща все по-често, защото знаменитостите биват издигани във все по-голям култ.

1. Анди Уорхол - 6 милиона долара
Световноизвестният американски художник и водещ представител на течението поп арт умира през 1987 година от усложнения, възникнали по време на операция. Но неговите творения стават абсолютно иконични и продължават да се използват и до днес за най-различни цели и по време на какви ли не събития. Той ще остане известен завинаги с това, че успя да превърне името си в марка.

2. Джордж Харисън - 6 милиона долара
Най-младият от страхотните Beatles си отива от този свят през 2001 година, но и неговото име продължава да му носи слава и пари. Музиката му е включена в шоута на Cirque du Soleil, а групата издаде нов албум през 2010 година. Тези и още много фактори довеждат до богатство, на което за съжаление той не може да се наслади.

Кои са останалите известни личности, които печелят милиони дори след смъртта си, ще откриете в Jenite.bg!

Водещи

Най-четени