Зомбита мръзнат на минусови температури в София 13.12 | 17:23

„Код: Червено” оцеля в Код: лилаво

От Мартина Панайотова

Първият български зомби филм – "Код: Червено” на режисьора и сценариста Валери Милев оцеля през миналата нощ на чудовищния студ по време на снимките.

Част от тях се проведоха на мост близо до София. Термометрите отчетоха минус 15 градуса, но силният вятър създаваше усещането за повече от минус 20 градуса. Снимките започнаха малко след 12:12 часа на 12.12.12, а екипът напусна терена в 5 сутринта.

Актьорите и повече от 40 статисти трябваше да играят сякаш е ранна есен, а не сибирска зима. След всяка сцена, Менал Ал Фейтури – британката, която изпълнява главната женска роля, и Мая Нейлър – в подържащата женска роля, се сгряваха с дебели одеала и газова печка. В почивката между кадрите те черпеха топлина от прожекторите и от горящия напалм за спецефекти.

Екипът дълго време се чудеше какъв код да обяви за този снимачен ден и стана ясно, че в скалата няма такъв цвят, който да описва кошмара на арктическия студ, освен "лилаво”.

В този ден най-издръжливият мъж се оказа новото попълнение на филма – звездата от "Седем часа разлика” – Димо Алексиев. Той се превъплъти в ролята на командос от българската армия, който се опитва да измъкне чужденките от заразения остров.



Най-четени