И Аштън Къчър ще лети в Космоса 21.03 | 09:01

Той е петстотният пътник на Virgin Galactic

От Олга Андреева

След като покори телевизията, Аштън Кътчър се кани да стигне и до края на света. Бившият съпруг на Деми Мур е 500-ият пътник, който ще лети с Virgin Galactic в Космоса, съобщи ABC News.

"Звъннах на Аштън да го поздравя и да го приветствам", написа британският милиардер в блога си вчера. "Той е толкова развълнуван, колкото и всички ние в очакване да бъдем сред първите, които ще пресекат последната граница (и ще се върнат обратно!), за да усетим магията на Космоса."

Билетите за полета, който ще продължи два часа и половина, струват 200.000 долара, като се изисква депозит от 20.000 долара, според официалния сайт на компанията.

Само депозитът е по-малък от дневната надница на 34-годишния актьор, който подписа договор за 15,4 милиона долара, когато замени Чарли Шийн в сериала "Двама мъже и половина" миналата година.

Датата за космическия полет на Къчър все още предстои да бъде обявена, но е ясно, че компанията не планира да стартира търговска дейност до следващата година.

Лансираната от Брансън през 2005 г. Virgin Galactic ще бъде първата търговска авиокомпания, която ще предлага суборбитални космически полети. Магнатът заяви, че той и децата му ще бъдат на борда на първия търговски полет.

Къчър ще пътува в шестместния космически кораб SpaceShipTwo, който има по два големи прозореца за всеки пътник, за да може да се наслаждава на гледката. Совалката ще излети от космодрума America, където има терминал и писта, изградени специално за начинанието на Virgin Galactic.

Сред останалите знаменитости, които също ще полетят в Космоса, са певицата Кейти Пери, актьорът Том Ханкс, физикът Стивън Хокинг и звездната двойка Брад Пит и Анджелина Джоли.

Водещи

Най-четени