И Бриджит Бардо ще става рускиня, заради два слона 04.01 | 16:53

Актрисата заплаши, че няма да позволи два болни слона да бъдат убити

От Владислав Рашков

Иконата на френското кино Бриджит Бардо заплаши, че ще поиска руско гражданство, ако френските власти не спрат убиването на два болни слона, информира Euronews.

Двата бозайника в момента са в зоологическа градина в Лион, болни от туберкулоза.

Секс символът на 60-те години написа писмо до френската информационна агенция AFP, с което заяви, че е на един лист разстояние от смяната на националността си.

"Ако тези хора смеят да направят нещо толкова низко, като да убият двете слончета Бейби и Непал, тогава не виждам какво ме спира да сменя гражданството си с руско. Тази държава и без това се превърна в гробище за животни", каза Бардо.

Намерението на Бардо идва само ден, след като руският държавен глава Владимир Путин заяви, че е готов да осигури руско гражданство на Жерар Депардийо, който публично зяви, че ще напусне Фрацния заради налагането на високи данъци на заможните французи.

Животните, които Бардо се опитва да спаси, са на по 40 години и биха могли да живеят още десетилетия, ако са здрави. Те са били доставени от цирка "Пиндер". Според директора на цирка, той многократно е пращал писма до Франсоа Оланд за състоянието на животните.

Местен съд отсъди, че слоновете трябва да бъдат евтанизирани, защото могат да заразят останалите животни.

Най-четени