И Тарантино мълчал за сексуалните издевателства на Уайнстийн 20.10 | 16:14

Режисьорът си призна, че не взел мерки срещу холивудския насилник на жени

От iNews.bg

Американският режисьори носител на "Оскар" Куентин Тарантино призна, че е знаел за сексуалните посегателства срещу жени на продуцента Харви Уайнстийн, с когото е работил много години. Тарантино разкрива това в интервю за  в. "Ню Йорк таймс".

"Аз знаех достатъчно, за да направя много повече, от това което сторих", каза режисьорът. Той изрази съжаление за това, че не е предприел допълнителни мерки, когато е чул за поведението на продуцента.

Тарантино отбеляза, че това е станало много преди да избухне скандалът с Уайнстийн, който през последните седмици беше обвинен от над 40 дами от шоубизнеса в посегателства и изнасилвания.

Ружисьорът довери, че неговата бивша приятелка - актрисата Мира Сорвино, е станала жертва на действията на Уайнстийн. Продуцентът без разрешение е започнал да ѝ прави масажи и късно през нощта я посетил у дома ѝ. Това обаче се случило преди Тарантино и Сорвино да започнат връзката си през 1995 г.

Друга актриса после също се оплакала на Куентин от похотливия Харви. Тарантино обаче се оправда, че навремето не е имал пълна представа за мащаба на случващото се.

Авторът на "Криминале" предполагал, че става дума за единични посегателства от страна на Уайнстийн. "Но каквото и да говоря сега, то ще прозвучи като евтино оправдание!", коментира той.

Междувременно полицията в Лос Анджелис започна разследване на обвинения срещу Уайнстийн за сексуално нападение през 2013 г. Показания е дала още една негова жертва. Според в. "Лос Анджелис таймс" става дума за 38-годишна италианска актриса и манекенка, която е разпитвана два часа.

Нейното име обаче не беше огласено. Тя е потвърдила, че е станала обект на насилствени действия от сексуален характер от страна на Уайнстийн. Полицейските служби в Ню Йорк и Лондон също разследват американския продуцент по подобни обвинения.

Водещи

Най-четени