Избират с кастинг български актьори за турски сериал 22.06 | 14:48

През август започват снимките за първия турски сериал, който ще се прави у нас - „Ездачи“

От Олга Андреева

В момента в България се провеждат кастинги за български актьори, които ще участват в първия турски многосериен телевизионен филм, който ще се снима в страната ни.

За целта у нас на посещение до края на седмицата са режисьорите и продуцентите на бъдещия мащабен и амбициозен телевизионен проект, по който ще работи голям екип от професионалисти от Турция.

На среща с министъра на културата Вежди Рашидов днес, в рамките на която беше обявено желанието за бъдещо сътрудничество между двете страни в областта на киното, турските кинодейци обявиха подробности около мащабната продукция у нас, чийто снимки започват през август и ще продължат поне една-две години.

Голяма част от екипа на филма ще бъде български. Продуцентите признават, че вече са си харесали български актьори, но няма да издават имената им. Не пожелаха да разкрият и кои известни турски звезди ще снимат на българска почва.

Историята в сериала, който ще включва 78 епизода по 85 минути всеки, ще се развива в България и ще се върти около човешките взаимоотношения, но ще има и фантастични елементи.

Основно снимките ще бъдат правени в студиата в Бояна, Бистрица и Луковит. Турските продуценти изразиха задоволство от кионопроизводствената база, с която разполага България, както и увереност, че им предстои ползотворна работа.

Подготовката за снимките на турския филм с работното заглавие "Ездачи” беше задействана след успешно приключили преговори с "Ню Бояна Филм”, която ще бъде копродуцент от българска страна.

Продуцент от турска страна е компанията "Галата Филм”, която го изработва за частната телевизия "Стар”. Засега все още не е ясно дали сериалът ще бъде излъчван и в България.

Водещи

Най-четени