Името на новата принцеса на Великобритания, доведе до истерия жителите й 04.05 | 12:00

Малката принцеса, дъщерята на Уилям и Кейт, е четвъртият поред наследник на трона 

От iNews.bg

Истерия около името на новата принцеса на Обединеното кралство обхвана Великобритания и западния свят. Въпреки спекулациите преди раждането на принцесата, че ще бъде кръстена на покойната майка на принц Уилям Даяна, най-много залози има за имената Алис и Шарлот.

150 млн. британски лири годишно или поне 2 млрд. паунда в следващите 10 години, се очаква да донесе второто кралско бебе на туристическата индустрия на Острова. 

Малката принцеса, дъщерята на Уилям и Кейт, е четвъртият поред наследник на трона – така по-малкият брат на Уилям - принц Хари, е изместен на 5-о място във фамилната листа.

 Всички деца във Великобритания, родени в този ден, ще получат от кралското традиционното "щастливо пени”.

Кралският монетен двор ще отсече серия от 10 000 възпоменателни монети в чест на раждането на дъщерята на херцогинята на Кембридж Катрин и съпруга й принц Уилям.

В неделя Британският кралски монетен двор разпространи изображението на монетата с номинал 5 британски лири (7,6 долара). Тя ще бъде пусната в обръщение по повод раждането на малката принцеса на 2 май.

На монетата, вече одобрена от действащия монарх, от кралица Елизабет Втора, от родителите на малката принцеса и от министъра на финансите, по външната част на кръга ще има надпис "В чест на раждането на второто дете", а в центъра ще бъдат поставени титлите на родителите на бебето - "херцогът и херцогинята на  Кембридж". 

 

 

Водещи

Най-четени