Инди Зара представи у нас дебютния си албум 17.11 | 19:29

Тя изпя пред българска публика песните от албума си "Handmade”

От Олга Андреева

Певицата с марокански корени Инди Зара представи албума си "Handmade" на първия си концерт у нас в зала 3 на НДК снощи.

Зара, чиято музика е микс от соул, джаз, реге и ориенталски звуци, е автор на текстове и музика, изпълнява инструментали, пее и сама продуцира.

Сравняват френско-мароканската певица с Нора Джоунс не само заради общия им лейбъл "Blue note”. Зара е родена през 1979 г. в Мароко в смесен брак между мароканка и французин.

Напуска училище на 15 г. и се мести заедно с баща си, който служи в армията, в Париж. На 18 години започва работа в Лувъра, а свободното си време посвещава на писането на текстове и мелодии.

През 2005 г. пише 50 песни, сред които "Beautiful Tango”, "Oursoul”, "Try”, и "Stand Up”, като 11 от тях влизат в дебютния ѝ албум "Handmade”.

Следват наградите Prix Constantin за най-добър албум и Victoires de la Musique за най-добър уърлд мюзик албум, припомнят от промоутърската компания "БГ Саунд Стейдж", организатори на снощния концерт.

Инди Зара използва много родния на майка си берберски език. Като фен на афро-американския ¾ гроув, Инди е вдъхновявана от Арета Франклин, Джеймс Браун, 2Pac, и Tribe Called Quest. 

Водещи

Най-четени