Интимни снимки изтекоха на страницата на Дженифър Лорънс в Уикипедия 09.10 | 07:11

Хакерите отново нападнаха само ден, след като Лорънс нарече деянието "сексуално престъпление"

От Пламена Вълчева

Интимни снимки на Дженифър Лорънс са се появили на страницата на американската актриса в Уикипедия преди ден, предаде електронният сайт на сп. "Фигаро".

Двайсет минути по-късно те са били премахнати от онлайн енциклопедията. Това се случва ден след като актрисата наруши мълчанието си по повод публикуването на голи снимки на знаменитости, публикувани в интернет миналия месец. В интервю за американското издание на сп. Vanity Fair, Дженифър Лорънс нарече деянието "сексуално престъпление".

Публикуването на каквото и да е за американската актриса може да бъде направено единствено от член на общността Уикипедия. Самоличността на хакера, виновен за това нахлуване, се оказа фалшива, но тя изглеждаше легитимна, докато снимките бяха онлайн.

За да бъдат изтеглени тези откраднати снимки, администратор на Уикипедия трябваше да премахне всичко (снимки и коментари). Вестник Independent уточнява, че нито един говорител на Уикипедия не е могло да бъде контактуван тази сутрин. В момента ЦРУ и Apple работят съвместно върху разследване, целящо да бъде сложен край на скандала.

В края на септември други голи снимки на Дженифър Лорънс бяха пуснати в интернет. В началото на октомври адвокат, представляващ десетина от засегнатите знаменитости, заплаши Google със съд, определяйки като "гнусен" факта, че търсачката е допуснала подобни снимки да циркулират свободно в публичното пространство. 

Най-четени