Искате ли розе ала Бранджелина 15.02 | 19:29

Звездната двойка произвежда собствено розе

От Гергана Златкова

След като започнаха да учат китайски Анджелина Джоли и Брад Пит ще се присъединят към дългия списък със знаменитости, които са инвестирали във винопроизводството.

През март звездната двойка ще пусне на пазара свое розе, произведено в Южна Франция,съобщи France Presse.

Джоли и Пит се свързали със семейството винопроизводители Перен, за да бъде създадено вино с марката "Миравал Кот дьо Прованс".

Имението от 15-и век на двойката, което се намира близо до Бриньол и й служи за лятна вила, е обградено от 500 хектара земя, сред които 50-60 хектара лозя.

Захващайки се с винопроизводство, Анджелина и Брад следват примера на куп знаменитости, които са искали да подобрят имиджа си или са имали финансова изгода, за да го сторят.

Бившият шампион във Формула 1 Михаел Шумахер притежава лозе в Сен Рафаел в Южна Франция, а най-известният сред актьорите винопроизводители е Жерар Депардийо, който е собственик на лозя в района на Бордо, в областите Анжу и Лангедок.

Дейвид Бекъм също притежава имение в Южна Франция, а Стинг произвежда вино "Кианти Ил Серестори" в имението си в Тоскана, Италия.

От 1975 г. семейство Копола притежава имението Нибаум-Кополав Ръдърфорд, Калифорния. Съпругата на Франсис Форд Копола - Елинор и синът му Роман участват активно в стопанисването на имението.

 Режисьорът е кръстил няколко реколти вино на дъщеря си София, допълва БТА.

Поп певицата Мадона пък е съсобственичка заедно с баща си Тони Чиконе на Чиконе винярдс - 14 хектара с пино блан и шардоне, в Сътънс бей в Мичиган.

Марк Перен се надява 150 000 бутилки розе "Миравал Кот дьо Прованс" да се появят на пазара през първата година. По-късно ще се пристъпи и към производство на червено и бяло вино 

Водещи

Най-четени