Ищар харесва кашкавала ни 05.03 | 17:52

"В България се чувствам в свои води", сподели певицата преди концерта си в Търново

От Кремена Бедерева

"В България се чувствам в свои води, но научих много неща от историята на вашата държава. Трябваше да науча повече за това, какво се пее в песента "Облаче ле бяло" и аз разбрах, че то е свързано с войната преди много години, с факта, че жените са чакали своите съпрузи дълго време да се върнат.

Разбира се, взех от България и кашкавал".

Това сподели, дни преди концерта си в Търново, Ищар за Север.бг. Певицата разгледа Велико Търново, където на 12 април от 20 часа ще изнесе своя първи концерт. Ищар ще извиси глас в ДКС "Васил Левски".

"Това е един много старинен и красив град и, въпреки, че аз живея в много голям град като Париж, мога да ви кажа, че се губя в тези големи градове. Предпочитам малки, старинни, автентични градчета като Велико Търново, където хората изглеждат изключително гостоприемни и сякаш оценяващи стойността и истинските ценности в живота.

Нещото, което научих е, че това е столица на България по време на Второто българско царство. Харесват ми точно тези старинни градове, пълни с история".

"Основната причина да нарека албума си "7" е, че е поредният. Но има и други фактори - 7 е моето щастливо число, нумерологичното ми също е 7, това е символично число дори в Библията", разкри още Ищар.

На концерта талантливата изпълнителка ще изпее и песни от старите си албуми с нови аранжименти и звучене.

За спомен от първото си посещение във Велико Търново Ищар получи макет на хълма Царевец.

Билетите за концерта са в продажба от утре (6 март) на касата на Туристически информационен център Велико Търново.Концертът в София ще бъде на 13 април, от 20:00 часа, в зала 1 на НДК.

Очаквайте интервю със световно-известната етно изпълнителка и видео от посещението й във Велико Търново. 

Водещи

Най-четени