Какво не знаем за Марк Зукърбърг 15.05 | 16:50

Събрани по повод вчерашния му рожден ден

От Мартина Панайотова

Мнозина смятат Марк Зукърбърг просто за безсрамно богат и известен 29-годишен младок, но по-запознатите са наясно, че в IT сектора десетилетието между 20 и 30 години е едно от най-продуктивните.

Например вездесъщият Стив Джобс е създал първия Macintosh компютър, когато е бил на възрастта на Марк, а също толкова годишен Бил Гейтс подготвя първата версия на Windows.

В този ред на мисли успехите на Зукърбърг са напълно логични, а в съчетание с бизнес нюха си той вече е дал своя принос.

Със социалната мрежа Facebook едва за няколко години той успя да промени начина, по който хората в цял свят комуникират и правят бизнес, а дигиталната му империя се оказва многократно по-обширна от тази на 26-годишния Александър Македонски.

Само преди ден (на 14 май) Марк Зукърбърг празнува своя 29-и рожден ден, по повод на който CNN представиха част от малко известните интересни факти около живота му.

На първо място това е далтонизмът, който му пречи да различава червения и зеления цвят. Най-добре той вижда синьото, което обяснява защо този цвят преобладава в цветната схема на Facebook.

Останалите вижте в галерията на Econ.bg

Водещи

Най-четени