Камерън Диас захвана книга 12.06 | 19:17

Ще дава съвети на американски ученици как да се хранят здравословно

От Олга Андреева

39-годишната актриса Камерън Диас е започнала да пише книга за това колко е важно младите момичета да се хранят пълноценно и здравословно.

Актрисата се е вдъхновила от приятелката си Гуинет Полтроу, която дава модни и здравни съвети и рецепти в лайфстайл списанието си Goop!

От издателството посочват, че Камерън е много впечатлена от факта, че Гуинет използва славата си, за да влияе положително на хората и да им помага.

Актрисата от "Очаквай неочакваното", където влиза в ролята на хиперактивна бременна, започва да обръща повече внимание на здравословния начин на живот след смъртта на 58-годишния ѝ баща Емилио Диас от пневмония през 2008 г.

Русата красавица обаче е решена книгата ѝ да не се превръща в наръчник за диети. В него ще включи съвети от известните си приятели Дрю Баримор, Дженифър Лопес и, разбира се, Гуинет Полтроу.

Освен писането на книгата, Камерън планира да започне и посещения в училища из цяла Америка, за да открие какво обичат да ядат младите и да ги посъветва как да се хранят правилно.

"Тя иска да ги накара да осъзнаят, че не трябва да им бъде приоритет да бъдат слаби, а да получават с храната необходимото количество витамини и да избират храна, която има дава енергия и ги прави силни", коментира източник пред E! Online.

Водещи

Най-четени