Кой ще играе Горбачов и Рейгън на екран? 16.10 | 17:30

Кристоф Валц ще партнира на Майкъл Дъглас в лентата „Рейкявик“

От Олга Андреева

Кристоф Валц се присъединява към Майкъл Дъглас, за да пресъздадат заедно Михаил Горбачов и Роналд Рейгън в драмата "Рейкявик".

Актьорът от "Гадни копелета" ще влезе в ролята на бившия съветски лидер в новия филм на Майк Нюуел, който ще се фокусира около прочутата среща през 1986 г. между двамата световни лидери в Исландия, когато се опитват да постигнат мир след трагедията в "Чернобил", съобщава Hollywood Reporter.

"Чувствам се голям късметлия да имам двама такива майстори, които да се превъплътят в мъжете, които предотвратиха третата световна война", заявява режисьорът Нюуел, цитиран от Press Association.

И допълни: "Рейгън и Горбачов бяха едни от най-забележителните политици и личности на времето си. Много съм развълнуван да видя как тези двама велики актьори ще влязат в ролите на гигантите, променили историята."

Ридли Скот, който ще продуцира лентата, допълва: "Филмът ще предложи на зрителя уникален поглед върху две по-големи от живота личности, които изиграха ролята на катализатори в един от най-решаващите моменти в историята - края на студената война".

Очаква се снимките на "Рейкявик" да започнат през март 2013 г.

Водещи

Най-четени