Колин Фърт ще играе във филм за Оскар Уайлд 20.09 | 15:48

Самия писател ще изиграе Рупърт Евърет, който ще бъде още режисьор и сценарист

От Олга Андреева

Колин Фърт е потвърдил участието си в биографичния филм на Рупърт Евърет за Оскар Уайлд "Щастливият принц". Филмът ще постави акцент върху последните години от живота на известния писател, съобщи Film-News.co.uk.

Режисьорът потвърди, че Колин е получил роля във филма, но самият актьор заяви, че все още има детайли за доуточняване.

Ролята на Уайлд обаче ще изиграе самият Рупърт и признава, че това го притеснява. "Мисля, че да режисирам и да играя Оскар Уайлд е доста трудна задача. Аз съм и автор на сценария, така че ще бъде много трудно.

И все пак много актьори режисират и играят и смятам, че съм достатъчно наясно с темата, така че би трябвало всичко да се получи". Въпреки безпокойството си около предстоящия филмов проект, Евърет е и много развълнуван.

Лентата ще разказва за живота на Оскар Уайлд, след като е изпратен в затвора, щом аферата му с лорд Алфред Дъглас става публична.

"Отдавна искам да направя филм за последните няколко години от живота на Оскар Уайлд. Филмите за него обикновено приключват точно, когато влиза в затвора. Мисля, че това е една от най-великите романтични истории на 19-ти век", коментира Евърет. 

Водещи

Най-четени