Концертът на Таря Турунен се отлага 26.01 | 11:44

Финландската метъл кралица и екипът ѝ са блокирана на румънската граница заради снега

От Кремена Бедерева

Таря Турунен (Tarja Turunen) и екипът ѝ са блокирани на километри от българската граница поради обилните валежи от сняг и усложнената обстановка по пътищата не само в България, но и в съседна Румъния, където дори е обявен код червено.

От Loud Concerts официално съобщават, че поради тези причини обявеният за днес - 26 януари, концерт на финландската метъл кралица Таря Турунен в София няма да се състои.

Екипът на Loud Concerts прави всичко възможно концертът да се премести и състои на следващия ден и към момента има уверенирето на ръководството на зала "Арена Армеец”, както и на всички подизпълнители, че това би могло да се случи.

Официално съобщение за това кога и дали Таря ще пее в София ще има най-рано в следобедните часове на днешния ден, добавят още организаторите.

В момента осъществяването на концерта зависи изцяло от атмосферните условия и това кога властите ще отворят граничният пункт при Гюргево.

iNews припомня, че финландската метъл кралица Таря трябваше да изнесе самостоятелен концерт в зала "Арена Армеец". Концертът е част от предстоящото световно турне на певицата "What Lies Beneath Final Tour 2012”, преди да прекъсне концертната си дейност за пет години.

Това трябва да е петото гостуване на Таря в страната ни след два концерта в София, гостуване на Каварна Рок Фест 2010 и мега спектакълa на "Скандинавския славей”, както я наричат феновете ѝ, в Античния Театър в Пловдив на 21 септември 2011.

Водещи

Най-четени