Концертът на Таря Турунен у нас се мести 06.12 | 14:29

Италианските метъл групи Sylpheed и Scala Mercalli ще подгряват публиката

От Олга Андреева

Концертът на финландската певица Таря Турунен, който ще се състои на 26 януари 2012 г. в България, е със сменено място на провеждане, съобщиха организаторите.

Метъл кралицата ще пее с групата си не в столичната зала "Христо Ботев", а в "Арена Армеец", поради големия интерес към концерта.

Януарският концерт ще бъде петото гостуване на Таря у нас, след два концерта в София, гостуване на Каварна Рок Фест 2010 и в античния театър в Пловдив на 21 септември 2011.

Сега шоуто ще е част от световното турне на Таря в подкрепа на новия ѝ албум "What Lies Beneath”. След обиколката музикантите ще се съсредоточат върху записите на нов албум и не възнамеряват отново ще започнат да правят концерти в близките пет години.

Подгряващите групи на финландката са италианските метъл групи Sylpheed и Scala Mercalli. Песните на Sylpheed съчетават метъл агресията с меланхоличното звучене на цигулката, а понякога в композициите им се прокрадват блек и траш рифове. Scala Mercalli, които записват дебютния си албум през 2004 г., определят стила си като епична смес от пауър, хеви и траш метъл.

Организаторите уточняват, че по време на събитието публиката ще бъде разположена на терена на залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват.

Закупените досега билети за концерта ще важат и за новата зала без нужда от презаверка. Иначе продължава продажбата на билети в мрежата на Ticketstream. Те са на цена от 40 лв., като на място в деня на концерта цената ще бъде 50 лв. Началният час на концерта е 20:00 ч.

Водещи

Най-четени