Кърт Кобейн е бил убит! Фотоси доказвали подозренията (СНИМКИ) 31.07 | 16:30

Според адвоката на семейството материалите от следствието трябва да останат запечатани, за да не се нарушава неприкосновеността му

От Беатрис Николoва

Вдовицата и дъщерята на Кърт Кобейн са призовани в съда в Сиатъл, за да се запознаят със снимки, които доказват, че фронтменът на Nirvana е бил убит, пише Guardian.

Съдът трябва и да реши дали да продължи делото срещу тв водещия Ричард Лий, който в свой материал заяви, че ще докаже, че през 1994 г. Кърт Кобейн не е починал от самоубийствен изстрел.

Според адвоката на семейството материалите от следствието трябва да останат запечатани, за да не се нарушава неприкосновеността му. Кортни и Франсис Кобейн са писали писмо до съда, в което твърдят, че публикуването на снимките ще има има негативен физически и психологически ефект върху живота им, въпреки това снимките излязоха в медиите.

"Наложи ми се да се справям с много лични проблеми, свързани със смъртта на баща ми. Много ми е трудно да приема дори възможността тези снимки да станат публични. Сензацията, която ще последва от публикуването на тези снимки, ще ни причини неописуема болка", пише Франсис.

1545919

Тя твърди, че вече е тормозена от фенове, обсебени от баща ѝ и се страхува, че това би се влошило.

Един от тях дори проникнал в дома ѝ в Калифорния и чакал три дни, докато тя се върне от ваканция. Причината била, че той вярвал, че душата на баща ѝ се е вселила в него, обяснява в писмото си дъщерята на Кобейн. 

Според собствените им твърдения, нито една от двете жени не е виждала въпросните снимки.

През 1995 год. Къртни Лав получи разрешение от съда да запази самоубийственото писмо на Кърт Кобен и друга бележка, писана от него, с която се сравнявал почеркът от писмото.

Сега сиатълската полиция оповести, че сред доказателствата има две снимки от местопрестъплението. На едната сехартиен плик с кутия с лекарства, игли, половин цигара и слънчеви очила.

На другата се вижда, друг прик, има пари в брой, кутия цигари и лични документи на Кобейн. За момента полицията не издава как двете доказват, че легендата Кърт Кобейн е бил убит.

154602915460301546028

Водещи

Най-четени