Къртни Лав била замесена в смъртта на Кърт Кобейн? 03.05 | 12:30

Баща й смята така

От Беатрис Николoва

Бащата на певицата Къртни Лав смята, че дъщеря му е замесена в смъртта на фронтмена на рок групата "Нирвана" Кърт Кобейн. Ханк Харисън не поддържа почти никакви отношения с Къртни, освен това няма доказателства, че тя е отговорна за това 27-годишната рок звезда да "дръпне спусъка" на пушката, с която сложи край на живота си преди 20 години.

"Няма съмнение, че тя е способна на това. Не мога да докажа, че тя е натиснала спусъка, но мога да потвърдя нейното участие с висока степен на сигурност", заяви таткото, цитиран от "radaronline”.

Според Харисън ръкописна бележка, намерена в портфейла на Кърт след неговата смърт е доказателство за намесата на певицата. Полицията в Сиатъл споделила за тази бележка миналата седмица и това навело на много съмнения. Кобейн се отнася саркастично към брака си с  Къртни Лав. Текстът започва като пародия на традиционните клетви, които булката и младоженецът си разменят в деня на сватбата. По-нататък авторът описва с доста груби изрази Къртни Лав - като жената, която му "източва" парите за наркотиците и разврат.

"Ти, Кърт Кобейн, взимаш ли Кортни Мишел Лав за твоя законна съпруга... дори когато източва всичките ти пари за наркотици и проституция", пишело в бележката.

"Ако прочетете истинското значение на тази малка бележка и я съпоставите с останалата част от доказателствата, всеки, дори малоумник, ще съзре, че тук става нещо тъмно и ужасно", казва Ханк Харисън.

Водещи