Кючек на сцената преди Red Hot Chili Peppers 30.08 | 12:13

Софийска пънк група ще свири преди култовата банда на Арена Армеец

От Мартина Панайотова

Не. Заглавието изобщо не е подвеждащо. Два дни преди едно от музикалните събития на годината и седмица, след като стана ясно, че Red Hot Chili Peppers не си падат особено по родната музика, стана ясно, че български стъпки по сцената все пак ще има.

Ще ги оставят софийските пънк пичове от група Кючек, или както е по-правилно да се изпише "Q-check”.

Бандата ще положи начало на голямото събитие, което ще се случи на 1 септември в Арена Армеец – София, на специална сцена на открито. Те ще свирят преди обявените за официална подгряваща група на Red Hot британци от Аs Able As Kane.

Ако сте от малцината, които не са чували за Q-check и се питате що за извратено име сте си избрали, обясняваме веднага, че музикантите станаха популярни като първата група, която свири "гавър версии" на най-популярните песни от поп-фолк жанра. Оттам и Q-check.

"Радваме се, че изборът се спря на нас. Каквото и да е, това си е признание. Така виждаме, че сме на прав път с музиката, която правим", сподели ми китаристът на бандата Лъчко, който в момента репетира упорито.

"Участието ни в конкурса стана абсолютно на майтап. Орлин (басистът) пусна CV-то ни и се оказа, че сме избрани измежду 15 български банди. Аз самият узнах, че изобщо сме участвали, едва преди няколко дена. Бях крайно изненадан", разкрива решението да участват в обявения от SME конкурс за подгряваща БГ група музикантът.

Запитан какво трябва да притежава една българска група, за да се "класира" на сцената на големите, той сподели: "Не знам тайната формула. Може би самочувствие. Родни банди са подгрявали не едно или две световни имена в музиката и то не само, когато са гостували в България, но и по международни фестове."

Що се отнася до това дали все пак ще чуем някой кючек преди концерта на RHCP, Лъчезар е безкомпромисен: "Ще забием със сигурност някой от чалга гавърите, които правехме преди време, етикетът го изисква!"



Водещи

Най-четени