Латино певецът Рики Мартин сериозно го загази 05.08 | 12:40

Може да олекне с 10 милиона долара

От iNews.bg

Латино звездата Рики Мартин може да го загази много сериозно. Изпълнителят ще трябва да се изправи в съда, за да докаже, че песента му Vida – един от химните на завършилото наскоро Световно първенство по футбол в Бразилия, не е плагиатствана. В противен случай може да му се наложи да се раздели с 10 милиона долара от богатството си, съобщи Contactmusic.

Искът е заведен от младия музикант Луис Адриан Кортес Рамос – бивш финалист в телевизионното шоу за таланти Idol Puerto Rico. Талантът твърди, че е представил своя версия на песента за конкурса SuperSong на Рики Мартин, проведен през януари. Според документите организаторите на надпреварата обещали, че спечелилият композитор ще получи възнаграждение и признание за работата си. Затова Рамос настоява, че обещанието не е било спазено, пише БТА.

Музикантът отбелязва още, че неговият сингъл не е стигнал до финалната певица. Само няколко месеца по-късно обаче Рики Мартин го издал без негово знание или разрешение.

Засега представителите на латино звездата отказват коментар по случая. Като автори на парчето Vida обаче са посочени Рики Мартин, Салаам Реми и Илайджа Кинг. Освен това песента е включена в албума One Love, One Rhythm за Световното първенство по футбол, издаден през май тази година.

Водещи

Най-четени