Летците превзеха завод "Ленин" 21.03 | 13:23

Музикантите от пънк-групата снимаха клип в легендарната манифактура в Сливница

От iNews.bg

Атрактивните музикантите от пънк-рок групата "Летците" заснеха дебютния си видеоклип по песента "Докога" в легендарния завод "Ленин" в Сливница.

Заводът за дървообработване е построен през 60-те, а след идването на демокрацията запада и фалира и в последствие рухва и остава като паметник на социализма. В него са работили бабата и дядото на вокалиста на "Летците" Никола Ранкович, а тематиката на песента е точно за рухващия строй, затова като най-подходяща снимачна площадка за видеото е избран именно "Ленин".

"Докога" е израз на гняв, че българина отдавна живее на ръба на оцеляването си, че сме кукли с конци и че не трябва да бъде така - че трябва да събудим нацията", споделя музикантът. Другата локация за клипа е Пантеон "Майка България" в село Гургулят, построен в чест на победата на българската армия над сръбската през 1885 г.,когато България се е обединила. "Нашето послание е, че трябва да се борим за земята заради, която кръв се е проляло", допълва още Ники.

Група "Летците" е основа през 2011 г. от Никола Ранкович-Партизана (вокал), Радослав Рангелов-Спеца (китара) и Радостин Стойков-Кмета (бас). Идеята за група се заражда след първия рок-фест в родния им град - Сливница, през пролетта на 2011 г. След първите им репетиции заедно те установяват, че кавър и трибют бандите са явление, което все повече обзема сцената и решават да направят своя група, която да е с авторска насоченост. Впоследствие се присъединяват и Димитър Йосифов (китара) и Ивайло Цандев (ударни). Текстовете на "Летците" са предимно социални, но често опират и до сатирата, бичувайки пошлото и грозното в живота и у човека.

Водещи

Най-четени