Ловеч с втори кастинг за "Непобедимите 2" 19.11 | 09:12

Утре желаещите между 7 и 60 години могат да се явят на кастинг за статисти

От Олга Андреева

Ловчанлии, които не са събрали смелост или не са разбрали за първия кастинг за статисти за холивудската продукция "Непобедимите", който се проведе в града им в понеделник, утре (20 ноември), ще имат втора възможност.

Кастингът е за желаещи от 7 до 60 години, макар че при понеделнишкия горната възрастова граница беше 65 години, а при кастинга в Банско – 70 г. Изборът на статисти, които да участват в снимките в Деветашката пещера, ще се проведе от 11 ч. на пл. "Тодор Кирков" в кв. "Вароша", съобщават организаторите.

На предишния кастинг се явиха повече от 200 души, като имаше наплив от ученици. В Плевен също ще се търсят статисти, но датата все още не е ясна.

Избраните за участие в продукцията ще получат по 30 лв. на ден, който може да продължи и повече от 10-12 часа, като ще им бъде осигурен транспорт до пещерата, както и храна. Няма да могат обаче да се доближат до екшън звездите във филма.

За съжаление, снимките в Деветашката пещера, която е едно от трите най-важни местообитания на прилепите в Европа, са на път да нанесат сериозни и може би непоправими щети на животинските и растителни видове там, алармират еколози.

След сигнал на природозащитници Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен, която е дала разрешително за строеж на декори и на мост към пещерата за снимките, установи нарушение – изсечена е растителност пред пещерата, която няма да бъде възстановена, съобщи БТА.

От РИОСВ уверяват, че са съставили акт и, че организаторите на екипа ще бъдат санкционирани по съответния законов ред, без да става ясно какво конкретно означава това. 

Най-четени