Любим актьор зае своето място в Музея на Мадам Тюсо (СНИМКИ) 21.10 | 21:00

За изработването на восъчната фигура са били нужни няколко месеца

От Пламена Вълчева

Восъчна фигура на един от любимите британски актьори вече има своето място в Музея на Мадам Тюсо в Лондон. Актьорът Бенедикт Къмбърбач,  прочул се като "телевизионния Шерлок Холмс" зае своето място редом до  британските звезди Джуди Денч и Кейт Уинслет и на холивудското звездно семейство Брад Пит и Анджелина Джоли, пише Daily Express.

Изработването на копието от восък на 38-годишния актьор отне няколко месеца. Шерлок е облечен с костюм на Спенсър Харт, подобен на този, който Бенедикт Къмбърбач носеше на церемонията за наградите "Оскар" по-рано през тази година. 

"Феновете ни засипваха с питания кога ще видят восъчна фигура на любимеца си. Когато през лятото оповестихме, че работим над нея, отбелязахме толкова посещения в сайта ни, че системата блокира. Надяваме се, че почитателите на Къмбърбач ще одобрят резултата", казва Бен Суит от Музея на Мадам Тюсо в Лондон. 

Актьорът не присъстваше на представянето на копието му от восък, но сподели, че е доволен от резултата и при пръв удобен ще случай ще се "запознае" с двойника си. 

1417642

Водещи

Най-четени