Любовна херостратегия на LaText 03.04 | 17:46

Групата ще представи дебютния си сингъл

От Александър Бакалов

LaText ще представят дебютния си сингъл "Любовна херостратегия" на 4 април от 20 ч. в софийския клуб Maze. Тогава ще изнесат и специален концерт по повод първата си годишнина.

Парчето е записано в Ecomonic и Fulluna Studio е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния.

На събитието ще прозвучат и най-новите композиции на четворката - "Офталмология на отсъствието" и "Париж". Феновете ще могат да чуят и нови араньименти на вече познатият им репертоар.

Заедно с LaText на сцената ще излязат поетите Емануил А. Видински, Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група "Остава", както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер.

Концертите на LaText са Spoken Word пърформанси. Стиховете са неизменна и много важна част от композициите – те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) .

Досега групата е имала множество участия на няколко музикални, театрални и литературни фестивала - пловдивския "Улица Отец Паисий", "Седмици на четенето" в София, Малък сезон на ТР "Сфумато", "София диша", "София: Поетики", "Поетични струни" в Харманли и на фестивала "Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев".

Концертът е с вход свободен. 

Водещи

Най-четени