Любовни писма на Джаки Кенеди продадени на търг за рекордна сума 22.05 | 13:06

От iNews.bg

Когато станеш световно известен и след това се превърнеш в легенда, животът ти излиза от границите на личното пространство и обхваща тези на широката публика, където богатите колекционери на антични вещи могат да си вземат всичко, което някога си притежавал.

Това е животът на богатите и красивите и единственото облекчение, което остава, е фактът, че всички ценни вещи и лични съкровища ще бъдат запазени във времето, вместо погребани с някогашния им притежател.

След търг на "Christie’s" осъзнахме, че и любовта може да стане част от това ценно наследство, което са оставили легендите на миналия век.

Аукционната къща успя да продаде 22 любовни писма на тийнейджърката Жаклин Кенеди Онасис, които бяха оценени на 25 000-35 000 долара. За ценителите на щастливия край ще кажем, че писмата надхвърлиха многократно предложената сума и достигнаха 134 500 долара, като попаднаха в ръцете на неупомената от "Christie's” френска дама.

Писмата, написани от Джаки, са адресирани към някогашния ѝ приятел Р. Бевърли Корбин-младши. В 75 страници, изписани в периода 1945-1951 г., тя разкрива пред студента от Харвард "забавната си, духовита и понякога цинична същност", както определят от "Christie's”, и споделя с него идеите си за любовта и за това да бъдеш влюбен.

"Винаги съм си мислела, че за да бъдеш влюбен в някого, трябва да си готов да направиш всичко за другия – да умираш от глад, за да му купиш хляб и да нямаш нищо против да живееш с него в Сибир – и винаги съм си мислела, че всяка минута далеч от него би била като ад. Така че погледнато по този начин, предполагам че не съм влюбена в теб."

Кореспонденцията се случва преди Джаки да се сгоди за кратко за брокерът Джон Хъстед и да срещне бъдещия си съпруг Джон Кенеди, който също е бил възпитаник на престижния колеж.

Водещи

Най-четени