Майкъл Дъглас вярва, че е победил рака 11.01 | 15:31

Актьорът вече е започнал да се готви за следващата си филмова роля

От Олга Андреева

Носителят на "Оскар" Майкъл Дъглас, който през август разкри, че има рак на гърлото, сега заяви, че туморът е отстранен и, че шансовете да го е победил са големи, съобщи в. Guardian.

В интервю за американска телевизия, което ще бъде излъчено в пълна версия на 23 януари, Дъглас увери, че се чувства добре и облекчен.

"Туморът вече го няма. Но трябва да се подлагам на контролни изследвания всеки месец. Вероятно това ще отнеме няколко месеца. Предполагам, че не може да има абсолютна еуфория", заяви Дъглас.

66-годишният Дъглас съобщи през август м.г., че са му поставили диагноза рак на гърлото IV степен, но че е оптимист, че ще се възстанови. Оттогава актьорът се появи публично само няколко пъти и изглеждаше видимо отслабнал и изтощен.

Той призна, че по време на лечението и химиотерапията е отслабнал със 17 кг, предимно мускулна маса, но напоследък е успял да качи 12 кг, защото яде "като прасе", като планира да си върне предишното тегло. Вече дори е започнал да тренира фитнес и да се подготвя за ролята си на прочут пианист в бъдещ филм.

Майкъл Дъглас е една от най-ярките звезди на Холивуд, снимал се е във филми като "Китайски синдром", "Фатално привличане", "Американският президент" и "Wall Street", с който спечели "Оскар" за ролята си на финансовия манипулатор Гордън Геко. Има "Оскар" и за "Полет над кукувиче гнездо". Женен е за Катрин Зита-Джоунс, от която има две деца.

Най-четени