Мариан Вълев: И Де Ниро играе само лоши 17.02 | 16:49

Актьорът в кратко интервю за iNews по повод новия си филм "Корпус за бързо реагиране"

От Мартина Панайотова

Мариан Вълев, превърнал се в един от любимите български актьори след участието си в "Лов на дребни хищници" и "Под прикритие", е отново на голям екран.

Този път на него е поверена една от главните роли в новия български филм "Корпус за бързо реагиране" на режисьора Станислав Дончев.

Тук виждаме Мариан отново в ролята на антагониста – неверния съпруг на г-жа Георгиева (в ролята Диана Любенова), които обича да се забърква в тъмни сделки да стреля с големи пушки и да си спряга частни купони с транссексуални проститутки.

Ето какво сподели актьорът за възлаганите му в киното образи и за следващия сезон на "Под Прикритие" пред iNews.

Как реши да участваш в "Корпус за бързо реагиране"?

- Лесно. Хареса ми принципа на правене на този филм. Той е направен по един алтернативен начин, без финансиране от Националния филмов център. Текстът също ми хареса, а пък ми беше и забавно да се опитам да играя роля, която не бях играл досега. Искрено се надявам да съм се справил, но това зрителите ще го преценят.

"Корпус за бързо реагиране" се режисира от зрителите – значи ли това, че трябва да играете някои от сцените отново?

- Не. Редакцията е с чисто монтажен характер – по скоро се решава дали дадена сцена ще се махне или ще смени мястото си с друга. Актьорите няма да играят повторно.

Тук ти отново играеш злодей. Защо винаги те виждаме в ролята на антагониста? 

- Ами с тази муцуна какво да ми дават да играя хората (смее се). Шегувам се, но това е факт. Даже вчера си говорихме с една приятелка, която също е актриса и която също бива провокирана от това винаги да играе отрицателните роли. Но, тук бих могъл да дам пример с Робърт де Ниро и стоте гангстера, които е изиграл той.

Това е просто външната форма на нещата – при него всъщност всички герои, макар и лоши, са много интересни, много любопитни и различни един от друг. Важно е съдържанието – щом ми дават да играя лош, ще го играя – важното е как ще бъде подреден и представен характерът. Едно е да си лош счетоводител, друго е да си лош полицай, бандит – това са все различни неща.

А какво би искал да изиграеш?

- О, аз съм достатъчно широкоскроен по отношение на актьорската игра. Бих приел да изиграя всичко, стига да ми се стори интересно.

А, какво стана в "Под Прикритие"? Съдбата на Куката тъне в неизвестност? Ще те видим ли в следващия сезон?

- Това няма как да го кажа. Но, истината е, че аз съм изключително щастлив, че "Под Прикритие" събуди толкова мащабен зрителски интерес. Аз бях убеден в успеха на този телевизионен продукт още от самото начало, тъй като познавам много добре хората, които го реализираха – и продуцентите и снимачният екип са страхотни в много отношения.

Нали не сте се скарали с продуцентите и те са решили да свалят образа ти от екран?

- Не, не, няма такова нещо. Идеята на киното е зрителят преди всичко да бъде изненадан, да му бъде интересно. Така че, единственото, което бих могъл да кажа на този етап е, че трети сезон определено ще ви бъде интересно – особено това дали Куката е оцелял или не (смее се).

Обвързан ли е Мариан в момента и какво още да очакваме от "Под Прикритие" може да разберете от Jenite.bg

*"Корпус за бързо реагиране" тръгва по кината от 2 март 2012 година

 

Водещи

Най-четени