Надуваемо прасе полетя над Лондон в чест на Pink Floyd 28.09 | 20:11

Прасенцето "отбеляза" преиздаването на всички студийни албуми на групата

От Елена Кирилова

Голямо надуваемо прасе полетя във въздуха над лондонската електростанция Battersea на 26 септември, за да отбележи преиздаването на общо 14 студийни албума на британските легенди Pink Floyd, съобщава Toronto Sun.

Балонът е дълъг 9 метра и широк 4,5 метра и е бил надут с хeлий още по изгрев слънце. Полетът на прасето отбелязва 35-годишнината от излизането на обложката на албума "Animals”, на която също има летящо прасе.

Според първоначалния план на EMI, които преиздават колекцията от албуми, за целта щяло да бъде използвано оригиналното прасе от обложката, но тъй като се оказало негодно за полета, му била направена реплика.

Оригиналното прасенце е снимано на фона на същата електростанция, която била заснета на 2 декември 1976 г., а балонът бил фотографиран два дни по-късно.

Двете снимки са направени по различно време поради инцидент, по време на който балонът се откъснал и летял чак до летище Хийтроу, а по-късно било открито от фермер в Кент.

Под наслов "Why Pink Floyd...?” EMI Music преиздава всичките 14 студийни албума на групата, които са ремастерирани. Те ще могат да бъдат закупени заедно в специален бокс сет "Discovery”.

Освен това феновете ще могат да се сдобият и със специални издания на едни от най-популярните албуми на бандата, като "The Dark Side of The Moon”, като в него са включени и неиздавани парчета от архивите на групата.

Най-четени