Най-накрая звезда на Алеята на славата и за създателя на Човека-паяк 05.01 | 07:13

88-годишният Стан Лий е баща и на Железния човек, Фантастичната четворка и Хълк

От Олга Андреева

Американският писател и баща на едни от най-известните супергерои и суперзлодеи Стан Лий най-накрая ще се сдобие със звезда на Алеята на славата, съобщи CNN.

Лий, който на 28 декември навърши 88 години, ще получи 2 428-та звезда на славната алея заради световноизвестните си герои Спайдърмен, Железния човек, Фантастичната четворка, Отмъстителите, Хълк, Х-Мен, Daredevil.

На въпрос защо едва сега получава заслуженото признание, Лий шеговито заяви "Ще си поговоря с някои хора за това.”

Бащата на толкова герои признава, че ги обича всичките и че когато създава нов персонаж, той му става любимият. Все пак за Човека-паяк, който стана най-популярен и обичан в целия свят, има специално място в сърцето си.

"Горд съм от факта, че някои от историите, които съм написал преди много години, все още се четат и се надявам, че хората още ги харесват. Правят се пълнометражни филми по тях, телевизионни сериали и дори шоу на Бродуей.”

Писателят, който продължава да работи по нови проекти и да се занимава с фондацията си, в която се обучават деца, признава, че не е очаквал творенията му да пожънат подобен успех.

"Всичко е измислено", разкрива Лий и уверява, че героите му нямат нищо общо с детството му, нито пък ги е сънувал. "Когато бях дете, не познавах никой, който да изстрелва паяжина и да се катери по сградите.”

Най-четени