Наплив от ученици на кастинга за "Непобедимите 2" в Ловеч 14.11 | 13:15

Плащат по 30 лв. на ден за снимки в Деветашката пещера

От Олга Андреева

След кастинга в Банско, и в Ловеч последва кастинг за статисти за американската продукция "Непобедимите 2", която вече повече от месец се снима у нас.

Явиха се близо 200 души, като повечето от тях бяха ученици. Не липсваха обаче и по-малки деца и по-възрастни хора, тъй като обявата гласеше, че се търсят деца, жени и мъже от 7 до 65 години.

От явилите се днес на кастинга в Ловеч, а по-късно и от тези, които се явяват в Плевен, ще бъдат избрани около 200 души.

Организаторите на кастинга, цитирани от БТА, поясниха, че снимачният ден ще продължи 12 часа, като започне много рано сутринта.

Тъй като снимките ще са в Деветашката пещера, избраните статисти ще трябва да се вземат топли дрехи. Транспортът им от Ловеч до пещерата и обратно ще бъде осигурен, както и храната.

Статистите ще получат по 30 лева на ден. Още отсега обаче те бяха предупредени, че няма да могат да се доближат до звездите във филма.

А сред тях са Джет Ли, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Жан-Клод ван Дам, Мики Рурк, Чък Норис, Джон Траволта.

За съжаление, снимките на холивудската продукция бяха белязани от трагичен инцидент, при който загина един каскадьор, а друг беше тежко ранен. Инцидентът е станал при подготовка на каскада на язовир Огняново, като причините за взрива, отнел човешки живот, все още не са ясни.

След България, снимките на "Непобедимите 2", който трябва да излезе по кината през август 2012 г., ще продължат в Калифорния и в Китай.

Водещи