Напусна ни Уитни Хюстън 12.02 | 09:02

Причините за смъртта на певицата се разследват

От Филипа Тодева

На 48-годишна възраст почина Уитни Хюстън. Тялото на звездата от филма "Бодигард" е открито в американски хотел в Лос Анджелис, съобщи Skynews. Смъртта на хитовата изпълнителка е потвърдена от пристигналите на мястото парамедици.

По данни на полицията, няма следи от престъпление, но все пак причините за смъртта й, ще се разследват. В хотелската стая не са намерени наркотици. Новината за смъртта на Уитни Хюстън бе съобщена от нейния издател Кристен Фостер. Тя е настъпила вчера следобед.

Певицата Марая Кери, която е близка приятелка с Уитни, написа следното в Туитър: "Аз съм с разбито сърце и обляна в сълзи заради шокиращата смърт на моята приятелка - несравнимата Уитни Хюстън. Най-искрени съболезнования за семейството й и милионите й почитатели по целия свят. Тя никога няма да бъде забравена!"

Загубата на Уитни е още по-трагична, защото е в навечерието на раздаването на наградите "Грами". Нейният хит "I Will Always Love You" й спечели едно от грамофончетата и световна слава, а през 2009-а дискът "I look To You" дебютира на първо място в Billboard 200, а така също в хит-парадите на Канада, Германия, Италия и Швейцария.

Уитни Хюстън се пробва и като актриса. През 1992 г. тя дебютира в главната женска роля във филма "Бодигард", където партньор й беше Кевин Костнър. После участва без особен успех и в други филми. През същата година се омъжва за лошото момче на R@B музиката Боби Браун. Бракът им не потръгна и според много близки до Уитни точно това е била преломната точка в живота й.

Уитни Хюстън влезе в Книгата за рекордите на Гинес като изпълнителка с най-много награди и премии – 411, като сред тях са 6 премии "Грами", 2 "Еми", 23 награди American Music Awards и 16 награди Billboard Music Awards.

Именно в "Бевърли Хилтън Хотел" се събират знаменитостите преди церемонията по раздаването на наградите "Грами". Партито там организира по традиция Клайв Дейвис, човекът който откри Уитни за голямата музика.

27 г. след дебютния й сингъл "You Give Good Love", издаден през февруари 1985 г., Уитни напусна този свят.


Водещи

Най-четени