Нашенка облича звездите от „Имението Даунтън“ 15.01 | 07:05

Това е поредният международен успех на дизайнерката Невена

От Надежда Стоянова

Дизайнерка Невена Николова за пореден път може да се похвали с международен успех. След като преди време нейни булчински рокли влязоха в Топ 10 на най-красивите летни предложения за сватба, сега пък нашенката облече звездите от хитовия сериал "Имението Даунтън". Три от актрисите в поредицата избрали тоалети на българката за новата си фотосесия за премиерата на четвъртия сезон във Великобритания, съобщи Нова ТВ.

Става въпрос за Софи Макшера, която видяхме като прислужницата Дейзи, Кара Теоболд и лейди Роуз, включили се в състава през третия сезон. Трите дами застават пред обектива на фотографа Диана Гомез, а кадрите ще се появят на страниците на списанието U Magazine. На някои от снимките ще ги видим и с тоалети на световноизвестните Вивиан Уестууд, Армани и Долче и Габана. Общо девет от визиите обаче са на Невена.

"Всичко започна, когато стилистът на "Ю мегъзин" се свърза с мен. Заедно избрахме 30 мои рокли, от които те щяха да изберат няколко", разказва Невена.

Червенокосата модна специалистка е известна с нежните си модели, в които обикновено вкарва много дантели, бродерии и декорации. Тя залага на изключително качествени материали, повечето от които набавя от чужбина. По отношение на роклите, които направила за звездите от британската драма, казва, че точно те я провокирали да започне да следи епизодите.

"Тези тоалети представляват един непредсказуем и едновременно с това модерен прочит на тогавашната епоха. Във Великобритания поредицата е истинска мания. Причината обаче не е просто в това, че сериалът е английски. Той е завръщане към старите отношения и старите класи, към един установен ред и ниво на общуване, които носят много силен емоционален и сантиментален заряд за англичаните", обяснява тя.

Невена се посвещава на модата преди повече от десетилетие. Има бутик в центъра на София вече от доста години, а от около година има магазин и в Лондон. Моделите й обаче отдавна обикалят света.

Най-четени