Не дубльор на Джет Ли е загинал при снимките на "Непобедимите 2" 31.10 | 20:02

Преди седмица взрив на снимките на филма уби един човек и рани тежко друг

От Олга Андреева

Дубльорът на Джет Ли не е присъствал на снимачната площадка по време на инцидента в Огняново, при който загина един каскадьор, а друг пострада тежко.

От продуцентската фирма потвърдиха за загинал каскадьор и един ранен. Дубльорът на Джет Ли, Самюел Ле, обаче не е присъствал на снимките на втория снимачен екип в деня на инцидента, се посочва в съобщението от пиар екипа на филма "Непобедимите 2" по повод на публикации в медиите.

"През последните дни в българската преса излязоха неверни твърдения, че дубльорът на актьора Джет Ли е загинал при инцидента край язовир Огняново.

Отбелязва се, че всички изявления в пресата извън официалното становище на продуцентската компания са от недостоверни източници и не са потвърдени от компанията, продуцираща "Непобедимите 2", допълва БТА.

В четвъртък (27 октомври) каскадьор, вероятно от китайски произход, загина след инцидент в язовир Огняново край Елин Пелин при опит за имитиране на взрив.

Снимана е каскада в гумена лодка в язовира, когато е произведен мощен взрив, който убива единия каскадьор и ранява тежко другия, който след петчасова операция е стабилизиран. По случая е образувано досъдебно производство, заявиха от полицията.

В суперпродукцията "Непобедимите 2" се снимат световноизвестни актьори като Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Чък Норис, Долф Лундгрен, Джейсън Стейтъм, Жан Клод ван Дам.

 

Водещи

Най-четени