Не е истина колко пари струва успехът на Гери-Никол 21.02 | 08:48

Сумата, която баща ѝ предложил за Евровизия, е 100 000 лв

От Надежда Стоянова

Преди дни певицата Рут Колева скандализира социалните мрежи като сподели част от разговор между нея и композитора Борислав Миланов. От него стана ясно как всъщност новата сензация на R’n’B музиката Гери-Никол е стигнала до върха.

Откритието на хитмейкъра Криско е едно от най-спряганите имена за следващ бг представител на музикалния конкурс "Евровизия". Нещо повече, появи се слух, че тя е сигурният победител в тайната селекция на телевизията "майка”. Според личната кореспонденция на Рут и Борислав обаче таткото на варненската лолитка искал да е сигурен в успеха ѝ и затова предложил солидна сума на изпълнителния директор на БНТ.

Парите, за които става дума, са 100 000 лв. В крайна сметка обаче финансовият стимул не бил приет от БНТ и в момента се избира измежду три музикални предложения. Едното от тях наистина е на Гери-Никол с английската версия на най-скандалната ѝ песен "Готина и луда”. Към момента по точки композицията е на второ място, твърдят източници от журито, но вероятно именно тя ще е крайният избор, защото продуцентът на лидера по точки Кристиан Костов – Саня Армутлиева, не може да се разбере с БНТ за договора на нейния изпълнител.

Това разкри пред iNews.bg Етиен Бенов, който е част от фенсайта на "Евровизия" и е бил доброволец в българското издание на Детската Евровизия. Той получил любопитна информация за тазгодишната селекция от някои от оценителите, които обаче сега отказват да говорят, защото са притиснати от договор за конфиденциалност, подписан с телевизията.

Какво още разказва Етиен за тайния подбор на изпълнител, който да ни представи на тазгодишното издание на конкурса, кои са тримата финалисти, както и какъв точно е механизмът на гласуване четете в iNews.bg скоро. Преди това само ще напомним, че от БНТ споделиха преди дни, че такива подробности ще могат да споделят чак в началото на март.

Водещи

Най-четени