Нека бъде суинг! 15.12 | 16:21

Една петъчна вечер с модата на 40-те и музиката на 50-те години на XX век

От Микаела Мохарамян

На 14 декември в столичния клуб Mixtape 5 се случи нещо музикално грандиозно, нещо естетически красиво, нещо ретро.

Винтидж партито, организирано от Smugglers Swing Club представи на меломаните най-популярния имитатор на Елвис Пресли в Европа Black Elvis и италианската електро суинг сензация Swingrowers.

Истинското име на британския изпълнител Black Elvis e Colbert Hamilton. Тази харизматична личност не е просто някой що-годе можещ да пее и решил да облече костюм, за да заприлича на Краля на рока, напротив.

Този човек предава позитивен заряд и грабва публиката в музикална машина на времето. Негови фенове са Мадона, The Rolling Stones и Род Стюарт, които са гледали изпълненията му в клубовете на West End в Лондон. Colbert е специфичен с интересните интерпретации на вечните хитове на Краля. Той изпълнява същата музика, има много сходно сценично поведение, но определено се усеща различен почерк, който придава изцяло нова нотка в тези класически танцувални вихрушки.

091c8969-75c9-cbd2-9ecb-130d38a681ce

И танци, танци, много танци (можете да разгледате галерията ни)! Та, по време на тези танци, при мен и моята приятелка идва едно чаровно момиче, което не само че не спира да се усмихва, ами и танцува прекрасно и заразително. Е, трябваше да мине час в приказки и танци по женски, за да разбера, че тя е вокалистката на италианската електро суинг сензация Swingrowers.

Лоредана е италианка, която с типичната харизма те завладява още преди да имаш възможността да поговориш с нея (камо ли да потанцуваш). И усещането, което оставя тя, а след нея и двете диви момчета от групата, е за детска радост и лудория.

1a92150c-b786-c830-f030-21d6eedb0902

Следва тези позитивни млади хора да излязат на сцената след като Black Elvis и диджеите от Smugglers Swing Club (Димитър Драгнев и Павел Атанасов) са подгряли публиката до толкова, че всички си веят с въображаеми ветрила и с усмивка на лице опитват да обяснят умората си от танците. Само че дансингът не е закрит, защото както вече споменах, тепърва излизат Swingrowers! И гласът на Лори направо ни отвя, заедно с акомпанимента от двете момчета. И, за да не ставам досадна с прозаични обяснения, само ще спомена, че танците продължиха до много, много рано сутринта.

Една стара мода се завръща с цялата си жизненост, красота и изтънченост! Mixtape 5 бе суинг клуб от 50-те за една вечер. Влизаш през 2012г. и се озоваваш някъде през 1950-та, където всички са гримирани предимно с усмивки и закачливи погледи. Тук-таме някоя друга букла, червено червило или пък вратовръзка с ноти, съчетана с черна риза и бели тиранти.

И като говорим за грим и прически - за дамите имаше специален будоар, където чаровни ретро феи се погрижиха всички желаещи да получат желания стайлинг. И изведнъж наоколо имаше герои от старите черно-бели филми.

36b88dee-3aa1-a021-8dc5-5818ed86fd0d

Но колкото и още да се опитвам да ви обрисувам с думи вечерта, няма да постигна кой знае какъв успех. Ако сте присъствали, то сигурна съм, че сте се събудили с усмивка. В случай, че сте пропуснали – Smugglers Swing Club тепърва готвят много подобни изненади за идната година, затова просто следете събитията, които организират и поне един път си позволете да забравите реалността и да се върнете във времето, когато суингът е бил още млад.

Водещи

Най-четени