Нов български филм тръгва по кината през декември 18.11 | 07:17

"Още нещо за любовта" събира редица известни актьори, които ни разказват за любовта и приятелството

От Елена Кирилова

След като тази година по кината се появиха нови български филмови продукции, сред които "Лора от сутрин до вечер", "Операция Шменти-капели" и "Love.net”, е време родната публика отново да се срещне с български филм.

На 16 декември ще се състои премиерата на лентата "Още нещо за любовта", дело на режисьора Магдалена Ралчева.

Проектът бе представен за първи път в рамките на Киномания 2011 и е единственият български филм, включен в програмата на фестивала.

Историята разказва за младия д-р Руменов, който е интерниран във Варна след разстрелването на проф. Станишев, при когото работи.

Заминавайки за морския град, Руменов губи възможността да остане до жената, която обича, но печели място в сърцата на други добри хора. Във Варна лекарят открива истинското приятелство в лицето на арменеца Дикран.

Дикран е любимец на целия град и е познат на всички, както с работата си като фотограф, така и с камилата Нерон, която оглежда. Героят обаче претърпява тежка злополука и животът му остава в ръцете на неговия приятел доктор Руменов.

Всичко показва, че историята на Дикран няма да има добър финал, докато неочаквано в болницата не се появява красива девойка, която иска да се омъжи за болния.

Първият опит на Магдалена Ралчева в пълнометражното кино ни връща назад във времето, за да ни покаже на какво е способна истинската любов и какво означава думата "приятелство".

В продукцията участват вече добре познатият ни от телевизионния екран Калин Врачански, Мария Статулова, Сепиде Делфоруз, Симеон Лютканов и Велко Кънев.

Макар да се радва на редица известни имена, филмът може да ви отегчи с, на моменти, бавното развитие на сюжета и с театралните паузи между думите на героите.

Водещи

Най-четени